De 3 belangrijkste tips bij het afsluiten van een bootverzekering

Tip 1: Sluit uw bootverzekering af bij een specialist

Een boot vraagt om een specialistische verzekering. Dat lijkt veel werk, want vaak regelt uw tussenpersoon al uw verzekeringen en is uw bootverzekering onderdeel van uw pakket. Lekker makkelijk en u heeft er geen omkijken naar, dat is waar. Tot u schade aan uw boot heeft. Veel verzekeraars hebben geen watersportexperts in dienst. En dan kan het zomaar zijn dat uw schade niet goed beoordeeld wordt, omdat zij de kennis en ervaring missen. Ook zijn de voorwaarden van een nietspecialistische bootverzekering vaak in uw nadeel, waardoor u wel veel premie betaalt, maar vaak geen goede dekking hebt. Investeer daarom tijd in het uitzoeken van een goede, specialistische bootverzekering. Dit betaalt zich bij schade altijd uit.

Tip 3: Controleer uw polis altijd op eigengebrekdekking

Zorg er voor dat u altijd een bootverzekering afsluit met een eigengebrekdekking. Dit is niet vanzelfsprekend, ook niet bij een specialistische bootverzekering, maar wel ontzettend belangrijk. De eigengebrekdekking verzekert u tegen onverwachte kosten door schade en gebreken aan uw boot. Dit betekent dat u niet zelf voor de hoge kostenpost voor reparaties komt te staan, maar dat u dit kunt verhalen op uw bootverzekering. U weet als geen ander dat varen een prachtige, maar dure hobby is. Kies voor een verzekering die u ontzorgt als het erop aankomt.

Tip 4: Let op de clausule ‚Äėgeen aftrek nieuw voor oud‚Äô

De onderdelen op uw boot worden steeds minder waard. Met de clausule ‚Äėgeen aftrek nieuw¬†voor oud‚Äô sluit u deze waardevermindering uit, omdat er geen afschrijving plaatsvindt op de¬†verouderde onderdelen van uw boot. U krijgt dus niet de dagwaarde uitgekeerd, maar de¬†nieuwwaarde van het onderdeel van uw boot, zodat u deze zonder problemen kunt¬†vervangen. Een bootverzekering is geen onderhoudsfonds, het is wel belangrijk dat u uw¬†boot goed onderhouden hebt. Als u dit kunt aantonen, bespaart u een hoop kosten bij grote¬†gebreken.

Op zoek naar een specialistische bootverzekering

Geen zin in een zoektocht naar de juiste polis? Bij Eerdmans Jachtverzekeringen bent u in goede handen. Wij bieden betrouwbare bootverzekeringen tegen een redelijke prijs.

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

Bereken online de premie voor uw bootverzekering