Recreatiewoningverzekering: direct uw recreatiewoning verzekeren!

Vraag een offerte aan voor uw recreatiewoningverzekering!

All-risk dekking
All-risk dekking
zeer scherpe premies
zeer scherpe premies
Extra dekking verhuur mogelijk
Extra dekking verhuur mogelijk

Wilt u uw recreatiewoning, chalet of stacaravan verzekeren? Eerdmans biedt u een uitstekende allrisk-dekking voor een gunstige premie. Het eigen risico is laag en bij stacaravans is er bovendien een aansprakelijkheidsdekking van € 500.000 gratis meeverzekerd!

Met een recreatiewoningverzekering van Eerdmans bent u dus verzekerd van een zeer uitgebreide dekking tegen een zeer scherpe premie. Vraag een offerte aan!

Soorten vakantiehuizen die we verzekeren

Wij bieden een allrisk dekking voor recreatiewoningen, chalets en stacaravans in Nederland, België en Duitsland (grensgebied). Dat betekent, dat u verzekerd bent voor schade door alle van buiten komende onheilen.

Recreatiewoning/chalet

Stacaravan

Waarom een recreatiewoning verzekeren?

Voor de meeste mensen is een recreatiewoning een plek om te ontspannen en te genieten van de natuur en de gezelligheid.  Een recreatiewoning, chalet of stacaravan is een waardevol bezit die goed moet worden beschermd. Een schade kan sneller ontstaan dan men denkt. Door een storm- of brandschade kunnen de kosten snel oplopen. Denkt u bijvoorbeeld aan kosten voor het opruimen, repareren, herbouwen en aankopen van nieuwe spullen. Met een goede verzekering kunt u van uw recreatiewoning genieten ook wanneer de wind uit alle hoeken waait.

Wat kost het om een recreatiewoning te verzekeren?

Verschillende factoren zijn bepalend voor de kosten van een recreatiewoningverzekering:

  • type woning (recreatiehuis, chalet of stacaravan)
  • bouwaard van de recreatiewoning (wanden en dak)
  • waarde van de recreatiewoning
  • waarde bijgebouwen
  • waarde van de inboedel
  • wel/geen verhuur

Een recreatiewoning is geen woonhuis. Er is geen permanent toezicht en de recreatiewoning staat vele weken leeg wanneer u er niet bent. Daarom verschillen de kosten van een recreatiewoningverzekering met een opstalverzekering van een woonhuis. Onze recreatiewoningverzekering bestaat uit verschillenden bouwstenen, zodat u de voor u passende dekking kunt samenstellen.

Wat is er verzekerd met de recreatiewoningverzekering?

De recreatiewoningverzekering is een alle gevaren dekking. Hierbij bent u verzekerd tegen alle van buiten komende onheilen. Uw recreatiewoning of chalet is bijvoorbeeld verzekerd bij een schade door storm, brand, ontploffing, blikseminslag, leidingwater, diefstal, inbraak, vandalisme. Een tuinhuis of schuur horen ook bij de recreatiewoning. U kunt verder kiezen uit verschillende bouwstenen die meeverzekerd kunnen worden:

  • inboedel zoals meubels, televisie of gordijnen
  • aansprakelijkheidsdekking wanneer u aansprakelijk wordt gesteld voor een schade aan anderen die door uw vakantiewoning is ontstaan
  • particuliere verhuur (permanente verhuur aan steeds dezelfde persoon kan niet verzekerd worden)

Bij een recreatiewoning is de herbouwwaarde verzekerd, bij een chalet is de dagwaarde verzekerd.

 

Veelgestelde vragen

Welke recreatiewoningen kan ik allemaal verzekeren?

Een recreatiewoning bestaat in ieder geval uit een woonkamer, slaapkamer(s), keuken, badkamer en een tuin of terras. Wij kunnen in principe een recreatiewoning, chalet of stacaravan verzekeren.

Kan ik mijn recreatiewoning ook verzekeren als ik hem verhuur?

Ja. Het meeverzekeren van particuliere verhuur is mogelijk. Heeft u hierover vragen, dan kunt u ons altijd bellen via 0514 56 36 55 of een bericht sturen.

Is permanente bewoning van een recreatiewoning mogelijk?

Nee. De recreatiewoning verzekering is uitsluitend voor tijdelijk gebruik van uw woning.  Wanneer u permanent in uw recreatiehuis, chalet of stacaravan gaat wonen of de recreatiewoning permanent gaat verhuren, hebben wij geen mogelijkheid meer voor een verzekering.

Zijn zonnepanelen meeverzekerd?

Schade aan zonnepanelen zijn in de allrisk-verzekering van recreatiewoningen, chalets en stacaravans meeverzekerd.

Hoort een fiets bij de inboedel?

Heeft u ook fietsen in uw recreatiewoning, chalet of stacaravan?  Dan kunnen deze in de inboedelverzekering meeverzekerd worden. Er bestaat alleen dekking wanneer de fietsen uit een afgesloten ruimte worden gestolen.

Met een fietsverzekering van Kingpolis zijn uw fietsen 24/7 verzekerd. Kingpolis is onderdeel van de Alpina Group.

 

Een recreatiewoning verzekering afsluiten bij Eerdmans

U moet er toch niet aan denken dat uw woning door een schade vernietigd  wordt. De allrisk verzekering voor uw recreatiewoning, chalet of stacaravan biedt optimale dekking voor uw 2e woning. Wat moet u doen om de verzekering af te sluiten? U geeft via de website de gegevens van uw recreatiewoning door en ontvangt een offerte met een link om de verzekering af te sluiten. Wanneer wij uw aanvraag hebben ontvangen, wordt deze in behandeling genomen. Hebben wij vragen? Dan nemen wij contact met u op. Anders ontvangt u de polis per mail.

 

All-risk dekking

blauw vinkje

Zeer scherpe premies

blauw vinkje

Extra dekking verhuur mogelijk

blauw vinkje

All-risk verzekerd betekent dat u verzekerd bent voor schade door brand of ontploffing, diefstal, inbraak, storm, leidingwater en vandalisme. Tuinhuisjes, bijgebouwen en garages zijn meeverzekerd. Een aansprakelijkheidsverzekering ter hoogte van € 500.000,- kan voor recreatiehuizen en chalets meeverzekerd worden. Bij de stacaravandekking is het automatisch meeverzekerd.

Vraag een offerte aan voor uw recreatiewoningverzekering!